59 darab sütemény receptje, amelyek mind tej és tojás nélkül készültek!!
Ha érdekel a receptgyűjtemény, írj a biobio3@freemail.hu címre!
Üdvözöllek kedves Barátom!
Örülök, hogy egymásra találtunk és remélem, hogy segítségedre lehetek abban, hogy Neked is legyen lehetőséged finom süteményeket fogyasztani még akkor is, ha allergiás vagy a tojásra és a tejre!
Nagy Olga vagyok és van egy 7 éves kisfiam, akiről 3 éves korában derült ki, hogy allergiás a tejre és a tojásra. Megmondom őszintén, eleinte igen el voltam keseredve, mert nagyon nehéz volt megoldani az étkeztetését és a süteménye elkészítése még nagyobb fejtörést okozott, mivel semmiféle segítséget nem kaptam hozzá. Azután összeszedtem magam és elkezdtem kísérletezgetni. E kísérletek végeredményét láthatjátok e könyvben összegyűjtve. Igyekeztem házias, közismert süteményeket készíteni. Ha nem tudsz sütni, vagy nincs túl nagy gyakorlatod a sütésben, akkor se ijedj meg, mert nagyon egyszerű elkészíteni őket és biztos vagyok benne, hogy bőven találsz kedvedre való, finom süteményeket ebben a könyvben. Nálunk mindegyiknek sikere volt és a másnapot többnyire egyik süteményem sem élte meg!
Az elkészítésnél én bio alapanyagokat használok, mivel meggyőződésem, hogy napjainkban rengeteg mérget, káros élelmiszert fogyasztunk . Emiatt is egyre több az allergiás emberek száma a világon. Bio termékek fogyasztásával véded a környezeted és a saját egészségedet is, mivel ily módon vegyszermentes élelmiszert fogyasztasz. Ha te ezzel nem értesz egyet, vagy nem tudsz beszerezni bio alapanyagokat akkor nyugodtan használhatod a „hagyományos" alapanyagokat. Egyedül arra kérlek, hogy a liszt fajtáján ne változtass, mert akkor nem biztos, hogy sikerülni fog a sütid.
És íme egy kis ízelítő a repertoárból!!!